TIBBO

Gerenommeerde Britse ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby creëerden TIBBO voor een tijdperk waarin leefruimtes binnen en buiten samensmelten. DEDON's eerste collectie in teak, TIBBO combineert nauwgezet vakmanschap, superieur comfort en opmerkelijke lichtheid in een ontwerp dat onderscheidend, elegant en puur is. Bestaande uit zowel eet- als lounge-elementen in een mix van teak, textiel en geweven vezels, geeft TIBBO een uitzonderlijk rijke en luxe uitstraling en gevoel.

“Because of the unique nature of teak, the wood feels especially soft and so we set out to make furniture that would accentuate these properties."

Edward Barber & Jay Osgerby

TIBBO Collectie ontwerper

TIBBO

Barber en Osgerby haalden hun eerste inspiratie voor TIBBO uit het hout zelf. "De schoonheid van gedraaid hout heeft een tactiele kwaliteit als geen ander materiaal", merken ze op. "Vanwege de olieachtige aard van teak, voelt het hout bijzonder zacht aan, en daarom hebben we besloten om meubels te maken die deze eigenschappen zouden accentueren." TIBBO is ontworpen om "zo zacht en tactiel mogelijk te zijn".


TIBBO wordt gekenmerkt door een zekere architectonische nauwkeurigheid in zowel de constructie als de verhoudingen. Maar de rationaliteit van de
ontwerp wordt in evenwicht gehouden door de warmte van het hout, het comfort van de kussens, de natuurlijke uitstraling van de speciaal ontwikkelde vezel en de zeilachtige driedimensionale welving van de gevormde rugleuningen.

De collectie is handgemaakt van premium teak afkomstig van duurzame plantages. Premium teak biedt uitstekende weersbestendigheid en duurzaamheid, zelfs in extreme omstandigheden. Binnen behoudt TIBBO zijn gouden tint. Als het buiten onbehandeld blijft, krijgt het natuurlijk een zilvergrijze patina die, volgens de ontwerpers, "een extra laag kwaliteit aan het ontwerp toevoegt".

ONS ZEGEL VAN KWALITEIT

DEDON combineert het hoogste niveau van comfort, kwaliteit en stijl en creëert luxe buitenmeubels waarmee onze klanten kunnen genieten van het buitenleven zonder compromissen. Alle materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en afgewerkt om producten te garanderen met een onovertroffen weerstand tegen extreme omstandigheden. Het resultaat zijn luxe meubelen die lang meegaan.

Have any questions?

Our experts will be happy to assist you.

Garden
Ambiance

By Appointment

Tupolevlaan 1
1119 NW Schiphol airport
Amsterdam
GardenAmbiance.nl In 2005, The Netherlands. © Copyright 2022 • All rights reserved.
Privacy Policy
Terms of Use
Legal
SiteMap
menuchevron-down